هنى القلوب

كل ماتبحث عنه سوف تجده هنا فى منتدى الابداع والاختلاف هنى القلوب مـيكوز
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
» يـــــــــــــــارب اشفيه واعفو عنه
الخميس ديسمبر 19, 2013 2:47 am من طرف нαηα єℓ 2ℓσв

» كـــــ سنه وانت طيب ــــــــــــــــل
السبت مارس 16, 2013 4:11 pm من طرف нαηα єℓ 2ℓσв

» Happy Birthday
السبت مارس 16, 2013 4:03 pm من طرف нαηα єℓ 2ℓσв

» كــــــ سنه وانت طيب ـــــــــــــــــــــل
السبت مارس 16, 2013 3:42 pm من طرف нαηα єℓ 2ℓσв

» كــ عام وانت حبيبي ـــل
الخميس سبتمبر 06, 2012 8:04 pm من طرف ÈľДҒÒĈДŢô

» كـــ سنة وانت دايما حبيبي ـــل
الخميس سبتمبر 06, 2012 7:57 pm من طرف ÈľДҒÒĈДŢô

» ليس بإتهام ولكنها الحقيقة!!!!
الأربعاء فبراير 15, 2012 9:51 pm من طرف нαηα єℓ 2ℓσв

»  هل الحب تفاؤل وامل
الأربعاء فبراير 15, 2012 9:38 pm من طرف нαηα єℓ 2ℓσв

» ما هى اجمل كلمه فى الكون
الجمعة يناير 20, 2012 6:30 pm من طرف нαηα єℓ 2ℓσв

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
нαηα єℓ 2ℓσв - 471
 
el2alb eltaib - 279
 
ÈľДҒÒĈДŢô - 193
 
!! Malak Ro7y !! - 185
 
** Rana ** - 89
 
m!s:AnGeL - 46
 
ЪŘĚẽžẹ ҢÕÞė - 44
 
ßĔĹÁĹ - 41
 
฿Д‡Ŧ βДťţÓ؇ŧā - 33
 
*^NOUR MOHAMED^* - 23
 
التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني



Like/Tweet/+1

شاطر | 
 

 طريقه عمل الزيتون المخلل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ЪŘĚẽžẹ ҢÕÞė
عضو ممـ،ـ،يز
عضو ممـ،ـ،يز
avatar

عدد المساهمات : 44
تاريخ التسجيل : 16/10/2011
العمر : 25

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الزيتون المخلل    الإثنين أكتوبر 17, 2011 7:53 pm


عملت زيتون وكل اللى يذوقه يعجبه و يسالنى عملاه ازى
ومخلصتش وبقت حكاية الموسم بجد طعمة حكاية ولا ريحته تجنن

يلا بينا نبدأأأأأأأأأأأ


هنجيب الزيتون ونشقه شق بالسكينة
ونشطفه ونحط عليه مية لمدة 4 ايام ونغير عليه على الاقل مرتين فى اليوم ولو اكتر يكون احسن


وبعد 4 ايام
نجيب البرطمان اللى حنحط فيه الزيتون (يفضل يكون فتحته ضيقة عشان يقلل من وجود الهوى)
ونحط فى اقل من نصفه مية وتحط ملح
هنا انا حطيت كيس ملح لانه المرطبان كبير
وتقيس نسبة الملح بالبيضة
لو ارتفعت لفوق يبقى ملحه حلو اوى
بس طول ما هى تحت فى القاع او فى النص يبقى عايز يزود مية
وعلى فكرة كل ما كان الملح زيادة كل ما الزيتون احتفظ بنفسه وعاش اكتر عندك
المية لازم تغليها لو من الحنفيه



وبعدها تحطى الزيتون وطبعا هتلقيه هيعوز شوية مية تزودى ما فيش مشاكل لانه ملحة زيادة اساسا مش هيأثر

ونحط كام قرن فلفل انا حطيت بحدود 10 لانه كان مشطشط خالص
وفعلا الزيتون طلع مولع مش بس مشطشط

ونجيب ربع كيلو ليمون ونعصرة ونحطة على الزيتون
ونحط قشر الليمون فوق على الوش نغط بيه الوش
وشوية زيت بحدود كوباية الا ربع نغطى بيها وش المرطبان عشان ما يدخلش هوى

بشكل ده






وبعدين نحط كيس وبلف عليه بلزق احطياطى عشان اكتمه والهوى ما يدخل
واحط الغطاة عليه



وادى النتجة بعد 20 يوم تقريبا



واحلى طبق زيتون لاحلى عاااااااااااااااااااالم فى الدنيا





اية رايكم بجد جنان والرايحة ماقلوكوش عليها قلبه الدنيا
والناس جننتنى عليه من كتر ما تسالنى عماله اازى
طبعا اسهل من كدة ما فيش


عايزة رايكم بردودكم الجميلة
وما تنسوش التقييم المشطشط





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقه عمل الزيتون المخلل
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
هنى القلوب :: منتدي بنات حـــــــــواء :: مطبخ الهنــا-
انتقل الى: