عدد المساهمات : 44 تاريخ التسجيل : 16/10/2011 العمر : 32
موضوع: طريقه عمل الزيتون المخلل الإثنين أكتوبر 17, 2011 7:53 pm
عملت زيتون وكل اللى يذوقه يعجبه و يسالنى عملاه ازى ومخلصتش وبقت حكاية الموسم بجد طعمة حكاية ولا ريحته تجنن
يلا بينا نبدأأأأأأأأأأأ
هنجيب الزيتون ونشقه شق بالسكينة ونشطفه ونحط عليه مية لمدة 4 ايام ونغير عليه على الاقل مرتين فى اليوم ولو اكتر يكون احسن
وبعد 4 ايام نجيب البرطمان اللى حنحط فيه الزيتون (يفضل يكون فتحته ضيقة عشان يقلل من وجود الهوى) ونحط فى اقل من نصفه مية وتحط ملح هنا انا حطيت كيس ملح لانه المرطبان كبير وتقيس نسبة الملح بالبيضة لو ارتفعت لفوق يبقى ملحه حلو اوى بس طول ما هى تحت فى القاع او فى النص يبقى عايز يزود مية وعلى فكرة كل ما كان الملح زيادة كل ما الزيتون احتفظ بنفسه وعاش اكتر عندك المية لازم تغليها لو من الحنفيه
وبعدها تحطى الزيتون وطبعا هتلقيه هيعوز شوية مية تزودى ما فيش مشاكل لانه ملحة زيادة اساسا مش هيأثر
ونحط كام قرن فلفل انا حطيت بحدود 10 لانه كان مشطشط خالص وفعلا الزيتون طلع مولع مش بس مشطشط
ونجيب ربع كيلو ليمون ونعصرة ونحطة على الزيتون ونحط قشر الليمون فوق على الوش نغط بيه الوش وشوية زيت بحدود كوباية الا ربع نغطى بيها وش المرطبان عشان ما يدخلش هوى
بشكل ده
وبعدين نحط كيس وبلف عليه بلزق احطياطى عشان اكتمه والهوى ما يدخل واحط الغطاة عليه
وادى النتجة بعد 20 يوم تقريبا
واحلى طبق زيتون لاحلى عاااااااااااااااااااالم فى الدنيا
اية رايكم بجد جنان والرايحة ماقلوكوش عليها قلبه الدنيا والناس جننتنى عليه من كتر ما تسالنى عماله اازى طبعا اسهل من كدة ما فيش
عايزة رايكم بردودكم الجميلة وما تنسوش التقييم المشطشط