عدد المساهمات : 44 تاريخ التسجيل : 16/10/2011 العمر : 32
موضوع: طريقه عمل بيتزا اسكندرانى الإثنين أكتوبر 17, 2011 9:25 pm
هوريكم النهاردة بيتزا روعة احسن واحلى واضمن من يتاعة المطعم مليوووون مرة تعالوا نشوف المقادير -3ملاعق خميرة ندوبهم فى حوالى 1/2كوباية مياة دة شكلها لما دوبتها فى المياة
-4كوبيات دقيق او حوالى 800جرام -1معلقة صغيرة ملح -1/4كوباية زيت زيتون -1كوباية مياة او 325جرام ---الطريقة--- -هنحط المكونات دى فوق بعضها ونصربها
لحد لما تبقى عجينة سهلة التشكيل وقبل ما اشتغل فيها اسيبها ترتاح شوية حوالى 1ساعة علشان اعرف افردها ومترجعش تانى مهمة اوى الخطوة دى شكلها قبل ما تخمر
دلوقتى نجيب بول وندهنها شوية زبدة او زيت من تحت علشان العجينة متلزقش واحط فيها العجينة
وغطيها بفوطة او اى حاجة عندك المهم ميكونش فية فراغ يطلع منة الهواء ونسبها حوالى من 1ساعة الى 2ساعتين مش اقل من ساعة ==نحضر الصلصة== -جايبة صلصلة جاهزة -زيت -فص ثوم -حطيلها كل البهارات اللى عندك من كل حاجة حوالى 1/2معلقة صغيرة هحطهم على النار
ونقلبهم مع بعض --------------------- نرجع تانى للعجينة شكلها بعد ما خمرت
هخدها وهفردها بس هقسم العجين لاتنين بالشكل دة
هاخد الجزء الاول وافردة فى الصينية الدهونه بقليل من الزيت
وهشوكها بالشوكة علشان متنفش
==مكونات الحشوة== -الصلصة اللى جهزناها نغطى بيها وجه العجينه -الجبنة الخاصة باليتزا(المودزاريلا) -حطيت قطع بسطرمه وسجق -زيتون اسود وفلفل رومى -لو عندك شويه ماشروم ميضرش وليكى حرية اختيار اى حاجة تحطيها عليها دة شكلها__________
هدخلها الفرن لمدة 20دقيقة دة شكلها لما طلعت الله ع الريحه واااااااااااااااااااااو
وطبعا روعةةةةةةة وتم افتراسها فى نقس ذات الوقت هههههه- متنسوش التقيم يا قمرات لو الوصفة عجبتكم بالله عليكم قيموا لانى مش هتعب كل التعب دة وفى الاخر مستحقش حتى كلمة شكرا فى امان الله ♥♥♥